Kategorier
Okategoriserade

Nybörjarkurs i Eon

Under söndagen den 11e April så kommer Rollspelsföreningen Daaks Ord att annordna en nybörjarkurs i rollspelet Eon. Vi kommer att guida er genom processen att skapa en egen karaktär, och så kommer vi ge er möjligheten att spela ett introduktionsäventyr. Evenemanget håller på under hela söndagen, och kostar 20kr.

Vart är det? – Nya Påvelundsskolans fritidsgård.
När är det? – Söndagen den 11e April. Från klockan 10:00 till klockan 21:00
Vad kostar det? – 20kr per person.
Ingår lunch? – Nej, men det finns en pizzeria bara ett par minuter bort.
Vad skall man ta med? – Ett bra humör, resten fixar vi. Har du några 6-sidiga tärningar liggande hemma så går det bra att ta med, men annars finns det att låna.
Behöver man betala i förväg? – Nej, alla betalar i dörren. Dock så vill vi att ni anmäler att ni tänker komma till vår mail så att vi vet hur mycket material som skall köpas in.
Vilka får komma? – Alla från 15 till 20 år.

Vad är Rollspel?

Det är viktigt att skilja på Lajv och rollspel. När man lajvar så klär man ut sig och spelar med hela sin kropp. När man rollspelar sitter man inomhus. Alla har ett karaktärsblad där ens karaktärsdrag och färdigheter står. Man behöver inte klä ut sig, utan man visualiserar snarare det som händer.

Eon är ett rollspel som utspelar sig i en fantasyvärld vid namn Mundana, och det är där vi kommer att spela. När man rollspelar så sitter man en grupp spelare kring ett bord ihop med en spelledare. Spelledaren presenterar ett äventyr, och berättar om de miljöer som gruppen upplever. Spelarna agerar sedan som sina karaktärer, genom att föra dialog sinsemellan. För att simulera olika händelsers utgång slår man tärningar. Rollspel är inte något man spelar för att vinna eller förlora. Alla spelar tillsammans, ungefär som en teateruppvisning, bara att man inte har någon scen och att alla kan vara med.

Aktivitet: Spela direkt!

För att kunna spela de flesta rollspel så behöver alla spelare en karaktär nedtecknad på ett karaktärsblad. För att ni ska få möjligheten att komma igång direkt med spelandet så kommer vi att ha färdiggjorda karaktärer som ni kan låna under evenemanget. Det tar oftast flera timmar att skapa en karaktär, så genom att låna en färdiggjord karaktär så kan ni komma igång direkt med spelet.

Emil Forslund och Kenth Gunnarsson har skrivit ett äventyr som vi kommer att köra i de olika grupperna. äventyret är anpassat för att ta ungefär en dag att spela igenom, och är designat för att ni skall få prova på så många olika element från spelvärlden som möjligt.

Aktivitet: Skapa karaktär!

Du ni planerar att fortsätta att spela Eon i fortsättningen, antingen privat eller i en förening, så kommer ni att behöva en egen karaktär. Därför kommer ni att kunna få hjälp av oss med att skapa egna karaktärer. Vi kommer att ta med alla utgivna moduler till Eon III, samt en bunt med karaktärsblad i fyrfärg. Vill ni ha en karaktär att ta med hem så är alltså detta ett bra tillfälle att skapa en på. Problemet är att karaktärsskapande är en mycket tidskrävande process, så risken är att ni inte kommer att ha tid att spela om ni väljer att skapa en egen karaktär.

Kontakt

Evenemanget annordnas av Rollspelsföreningen Daaks Ord som är med i Roll och Konfonfliktspelsförbundet Sverok. Om ni vill komma på kursen så skicka ett mail med ert namn till adressen nedan. Ni kommer då inom kort få ett svar om det finns plats eller inte. Om ni undrar något så får ni givetvis maila oss om det också.

Mailadress: styrelse[snaebela]daaksord.org.
Om ni går på Portalens Gymnasium kan ni även nå oss där, då alla i styrelsen är elever där.

Ordförande: Kenth Gunnarsson
Sekreterare: Emil Forslund
Kassör: Patrik Lindqvist
Ledamot: Erik Grönlund