Kategorier
Okategoriserade

Sju dagar av rollspel dag 3

Hej igen, nästa spel i planeringen var Fantasy! under Emil Forslunds ledning. Även denna kväll var närvaron 8 personer. Äventyret för kvällen bestod av att gruppen av udda personer fick ett erbjudande om att agera livvakter för en forskare som hittat en stor skatt men behövde hjälp. Innan kvällen var slut hade gruppen blivit anfallna av vättar i en ravin, överraskade av ett stentroll i en grotta och stött på antikt maskineri i den gamla ruinstaden.

Stämningen under mötet var väldigt hög och en hel del skratt rungade genom rummet. Att bara lista ett fåtal tillfällen vore en synd så några fler än tidigare följer. Till att börja med inleddes äventyret med en supartävling mellan dvärgen Baldur och barbarprästen Doram som varade in på morgontimmarna och tömde hela värdshuset på sprit.  När gruppen väl var på väg blev de snabbt anfallna av vättar, som den gamle magikern Mäster Orik skrämde bort genom att frammana ett vrål mäktigare än de starkaste drakar som finns.  När striden väl lagt sig bestämde sig den skadade Doram att blota en ensam fångad vätte. Följt av att Mäster Orik läkte honom med magi vilket Doram snabbt och högljuddt uppfattade som belöning för sitt blot. Väl på resande fot igen bad Doram om mjöd, vilket Baldur snabbt kunde frammana tillsammans med en burk honung för dvärgen själv. Doram fick snabbt uppfattningen att honung orsakade hårväxt när Baldur strök honung i sitt skägg, och bad om att få en klick på sitt kala huvud.

Till slut stod gruppen framför sin slutgiltiga motståndare, arbetsgivaren som tagit över en mecha-liknande staty/maskin. Som svar på detta kom gruppen på idén att sätta Doram i en liknande staty för att slåss mot hotet. Planerna ändrades när alven Kiaran lyckades splittra diamanten som gav energi till konstruktionen. Mäster Orik satsade allt på ett kort och uttömde sin magiska reserv för att kasta ut fienden ur sin maskin och istället sätta Doram i den. I en stund skrattade gruppen glatt åt när den extatiska prästen rörde sig runt i en mecha som han uppfattade som en gåva från sin gud.

Gruppen för kvällen lyssnar på spelledaren.

Magnus studerar gruppens placering på kartan.

Undertecknads reaktion på de absurda situationer som uppstod.