Kategorier
Uncategorized

Styrelsemöte 7

Idag vart det styrelsemöte, och till vår stora förvåning var där fler medlemmar än det var vid vårt senaste årsmöte. Vi hade det trevligt, diskutterade en hel del med hesa röster och ändrade i budgeten. Protokollet kommer upp här på bloggen redan ikväll.

En vikitg förändring som kommer att ske här på bloggen är att vi kommer att tillsätta en bloggredaktör, och till uppgiften valdes Daniel Vedin. Till sin hjälp kommer han att ha två huvudskribenter vid namn Lina ”Laijn” Hansson (som också råkar vara ordförande) och Kenth ”Cancer” Gunnarsson som är f.d. ordförande och frontfigur för föreningen. Bloggen kommer att ta en ny riktning, med mindre rapporter som saker vi gjort och/eller tänker göra, och mer bloggning kring föreningens verksamhet och annat som är vagt relaterat. Förhoppningsvis kommer detta att göra bloggen mer läsvärd.

Jag har även öppnat upp bloggen så att vem som helst kan registrera sig. Vi har varit lite långsamma med att ge folk inloggningsuppgifter till bloggen, så för att göra allt enkelt beslutade jag i egenskap av administratör helt enkelt att låta alla registrera sig. Har ni inte ett användarnamn än så skaffa ett nu.

För personer som vill bli medlemmar i föreningen eller som arbetar på det finns det nu en sida (”Bli medlem”) i menyn ovan. Där står instruktioner kring hur man går till väga för att bli medlem i Rollspelsföreningen Daaks Ord. Detta skall inte förknippas med medlemsskap på bloggen vilket är gratis.

När vi ändå talar om medlemsskap kan jag lika gärna nämna Wikipedia Mundana, vårt projekt med att samla all kunskap om spelvärlden Mundana på http://mundana.daaksord.org. Projektet går frammåt, men sidan är fortfarande stängd. Detta beror på copyrightskäl. Många av artiklarna saknar källor, och andra är helt eller delvis kopierade från NeoGames böcker. Av denna anledning är sidan stängd. Om du är medlem i föreningen och vill ha tillgång till wikin, kontakta Emil Forslund (mig). Jag administrerar sidan och kan temporärt öppna upp den för registreringar.

Jag tänkte vara produktiv nu efter styrelsemötet och köpa in de moduler som vi beslutade om, men tyvärr fick jag besvär. Skuggspel som vi beslutat att köpa in från tillåter endast två betalningssätt. Det första är betalning via Postförskott, och det andra är via Payson. Postförskott gick inte då deras hemsida ger ett felmeddelande. Jag får inte beställa då jag måste välja fraktsätt, men jag kan inte välja fraktsätt då frakten är fri. Payson var värre. Det är gratis att bli medlem hos Payson, men skall man betala in pengar tar de en procentuell avgift (!). Jag lyckades dock komma förbi det genom att först betala till Payson via bankgiro, och sedan till Skuggspel med Payson. Denna process kommer att ta ett par dagar.

Det var det jag hade för denna gång. I framtiden kommer som sagt en stor del av bloggandet att flyttas över till Kenth, Daniel och Lina, så se upp.