Kategorier
Annat

Känslan som försvann

Julafton! Tiden för fröjd, frossa och den där trevliga julkänslan som man alltid får. Förutom det att jag aldrig fick den känslan i år… Var det bara jag som kände att den aldrig riktigt fanns i år? Snön kom tidigt i år och har dessutom hållit i sig ett bra tag (även idag), så man tycker ju att jul känslan borde ha varit där. Men det var den inte…

För första året på väldigt länge kändes det som om jag inte blev överrumplad med reklam i julens tema. Affärerna verkade ha taggat ner lite med julpyntet och började inte alls lika tidigt som de brukar. Televisionens olika kanaler verkade inte heller så väldigt taggade på julens färger. Visst… En lång film här och där, men de flesta filmer som visades handlade om helt andra saker än julen. Inte många jullåtar spelades heller. Speciellt inte på radio, och då menar jag speciellt Bandit Rock som är den kanal jag lyssnar på varje gång jag sätter mig i bilen.

Vad hände med julen egentligen? Vart försvann den? I år struntade vi dessutom för första gången sedan jag var liten i att ha en tomte. Inte ens morfar som har gjort sig känd inom släkten för att varje år vara en bra tomte orkade ta på sig mer än en bak-o-fram vänd julmössa när han delade ut paket. Inte ens när jag öppnade mina paket eller när andra öppnade sina kände jag någon speciell julkänsla. Jag hade faktiskt så lite julstämning i mig i år att jag inte ens åkte ut för att handla julklappar fören den 23:e december.

Inte ens julpynt hade vi hemma förutom julstakarna i fönstren. Min familj har precis skaffat katter. Efter att ha försökt sätta upp ett antal julpynt för att sedan se dessa bli nedrivna gång på gång på gång av katterna så gav vi helt enkelt upp… Vi hade inte ens en gran i år då vi visste att dessa små terrorister skulle riva ner den så fort vi ställt upp den.

Är det någon annan än mig som känner att julen det här året egentligen inte fanns överhuvudtaget? Snön var där, visst… Men det räcker liksom inte riktigt…

Har jag blivit vuxen månntro? Har vuxna ingen julkänsla…? Om dom inte har det så förblir jag hellre barn/ungdom för resten av mitt liv.3 svar på ”Känslan som försvann”

Känner samma här, vad hände?

Kanske är det jag som har blivit äldre? men ska det behöva vara mindre magiskt för det?

Julen är vad man gör den till, vi får helt enkelt ta i lite mer för julkänslan 😀

Stängt för kommentering.